Αθήνα, 11 Ιουλίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 822

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Περιστερίου. Οι απολύσεις αυτών των εργαζόμενων, οι οποίοι είναι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, εδώ 7-8 χρόνια και εργάζονται σ’ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, εξυπηρετώντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο την θέση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ότι δηλ. οι ρυθμίσεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα σχετικά με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, θα οδηγούσαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων σ’ αυτές.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, που με πραξικοπηματικό τρόπο και με αποκλεισμό της αντιπολίτευσης, αποφάσισε την απόλυση 162 εργαζομένων, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να μεταταγούν στο Δήμο, που έτσι κι αλλιώς εργάζονται και την επαναπρόσληψη μόνο 30 εξ αυτών.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., παραβρέθηκε στην χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, μετά από 4ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, οργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα) για την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 στις 11.00 το πρωί.

Επίσης καλεί τους εργαζόμενους των Δήμων και τους συμβασιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την ίδια μέρα στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου – Περιστέρι οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου.





ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.