Αθήνα, 30 Μαΐου 2007
Αρ. Πρωτ.: 609

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από πολλές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθεί για ψήφιση σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ορισμένων κλάδων απ’ αυτούς.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διάταξης στα Β.Α.Ε. εντάσσονται οι εργαζόμενοι που ανήκουν στα ΥΠΕΡΒΑΡΕΑ, αποκλείοντας ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στις οικοδομικές εργασίες.

Ενώ για τους εργαζόμενους που ανήκουν στα ΒΑΡΕΑ η ένταξή τους ή όχι θα συζητηθεί στο πλαίσιο του γενικότερου διαλόγου με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την επέκταση των Β.Α.Ε. και στο Δημόσιο Τομέα.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υιοθέτηση του συνόλου της πρότασης όπως έχει κατατεθεί αλλά και έχει ψηφισθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Ζητά επίσης να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την ψήφιση της σχετικής διάταξης ΑΜΕΣΑ, μέχρι τέλος ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 και δηλώνει παράλληλα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την χρησιμοποίηση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. και του χρόνιου αιτήματος της επέκτασης των Β.Α.Ε. για τους προεκλογικούς της σχεδιασμούς.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της για την αποδοχή της πρότασής της στο σύνολο, χειριζόμενη το όλο θέμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και με τη συμμετοχή όλου του κλάδου, για να σταματήσει μια απαράδεκτη διάκριση σε βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν διεκδικούν κανένα ΝΕΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ αλλά την άρση αδικιών και ανισοτήτων που υπάρχουν μέχρι σήμερα.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.