Αθήνα, 29 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 360

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρόταση διάταξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος καταβολής του επιδόματος διαχειριστικών λαθών στους Εισπράκτορες, Ελεγκτές και Ταμίες των Ο.Τ.Α.

Με την προτεινόμενη διάταξη, η Ομοσπονδία αποσκοπεί στην άρση του αδιέξοδου που έχει δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να επιλύσει με νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα θεώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, των ενταλμάτων πληρωμής του επιδόματος. Κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση των υπαλλήλων στις ταμιακές υπηρεσίες, οι οποίοι συνεχίζουν (από την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007) την επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους.

Η πρόταση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι η εξής: “Στον Ταμία, Διαχειριστή, Εισπράκτορες και Ελεγκτές Εσόδων – Εξόδων που υπηρετούν στην Ταμιακή Υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού των κλάδων Π.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού, Τ.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού, Τ.Ε. Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Π.Ε. ή Τ.Ε. Οικονομικού – Λογιστικού και Δ.Ε. Διοικητικών και έχουν ορισθεί με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ή κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις των κλάδων Δ.Ε. 14 και Δ.Ε. 15, καταβάλλεται το επίδομα αντισταθμίσματος διαχειριστικών λαθών που προβλέπεται από τα εδάφια της παρ. 14, του άρθρου 8 του Ν. 3205/2003 στο ύψος που προβλέπεται κάθε φορά με την προϋπόθεση και μόνο ότι διαχειρίζονται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο ημερήσιας απασχόλησης χρήματα, κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη καταργείται. Τυχόν καταλογισμοί που συντελέστηκαν για την ανωτέρω αιτία δεν εκτελούνται και τα ποσά που βεβαιώθηκαν σε βάρος των αιρετών οργάνων ή υπαλλήλων διαγράφονται. Εκκρεμείς διαδικασίες καταλογισμού για την ίδια αιτία καταργούνται”.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή καταγγέλλει προσπάθειες εκβιασμών και αυταρχισμού από Δημοτικές Αρχές, οι οποίοι αντί να πιέσουν την κυβέρνηση για επίλυση του προβλήματος, απειλούν αυθαίρετα για περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στις Ταμειακές Υπηρεσίες.

Καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα).



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.