Αθήνα, 21 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 329

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πως, από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 και επ’ αόριστον οι Εισπράκτορες, οι Ελεγκτές και οι Ταμίες των Ο.Τ.Α. θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση για αδιαλλαξία και αδιαφορία επίλυσης με νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος της καταβολής του επιδόματος διαχειριστικών λαθών και την θέτει προ των ευθυνών της, για τις συνέπειες στη λειτουργία των Ο.Τ.Α. από την κινητοποίηση των υπαλλήλων των Ταμιακών Υπηρεσιών.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να θεωρήσει τα εντάλματα για την χορήγηση του επιδόματος διαχειριστικών λαθών με πρόσχημα τη μη διαχείριση μηνιαίως ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Αγνοεί ωστόσο σκοπίμως τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 169, παρ. 7), στον οποίο ορίζεται ρητώς ότι οι Ο.Τ.Α. αποδίδουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο ετήσιο λογαριασμό διαχείρισης και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν οι Εισπράκτορες, οι Ελεγκτές και οι Ταμίες στον περιορισμό των 150.000 ευρώ.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.