Αθήνα, 15 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 299

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πως από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Εισπράκτορες, οι Ελεγκτές και Ταμίες των Ο.Τ.Α.

Θα εξυπηρετείται μόνο η μισθοδοσία των υπαλλήλων και η απόδοση των εισφορών των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Η απόφαση για επ΄ αόριστον αποχή ελήφθη μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη θεώρηση ενταλμάτων πληρωμής του επιδόματος διαχειριστικών λαθών των υπαλλήλων των Ταμιακών Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. το οποίο δικαιούνται βάσει του Νόμου 3146/2003 (άρθρο 6, παράγραφος 2).

Ως πρόσχημα τίθενται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η μη κατοχή οργανικής θέσης και η μη διαχείριση μηνιαίως ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Αγνοεί επιδεικτικά τις σχετικές διευκρινήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 169, παρ. 7), στον οποίο ορίζεται ρητά ότι οι Ο.Τ.Α. αποδίδουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο ετήσιο λογαριασμό διαχείρισης και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν οι Εισπράκτορες, οι Ελεγκτές και Ταμίες στον περιορισμό των 150.000 ευρώ.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει την σχετική νομοθετική ρύθμιση για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Διαφορετικά, την καθιστά υπεύθυνη και υπόλογη για τις όποιες δυσλειτουργίες προκληθούν στους Ο.Τ.Α. από την επ΄ αόριστον αποχή των υπαλλήλων των Ταμιακών Υπηρεσιών.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.