Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 191

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας από την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006, αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική της πείνας και της οικονομικής εξαθλίωσης.

Οι «αυξήσεις» του 3% που δεν ξεπερνούν το 2% αποτελούν ακραία μορφή λιτότητας σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων , ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει ένα εργασιακό «μεσαίωνα», απελευθερώνοντας την αγορά εργασίας, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις , προαναγγέλλοντας ανατροπές στο ασφαλιστικό, στα συνταγματικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στη πολιτική αυτή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν θεατές. Θα αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις , αρχής γενομένης με την 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 15 ης Μαρτίου 2006. Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ κλιμάκια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. περιοδεύουν στους Δήμους ενημερώνοντας τους υπαλλήλους για το πλαίσιο διεκδικήσεων.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι:

•  Νέο μισθολόγιο – Κατώτατος Βασικό μισθός 1.200 €.

•  Κλαδικές αυξήσεις , που θα καλύπτουν τις απώλειες από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

•  Υλοποίηση της δέσμευσης για την επέκταση των Β.Α.Ε . στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

•  Επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α . και στο προσωπικό των Αμιγών Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων.

•  Υπεράσπιση και ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α . (Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού - Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας – Κώδικας Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. – Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων).

•  Καταβολή του «πριμ παραγωγικότητας» και στους εργαζόμενους στους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς, Αθλητικά Κέντρα και Λιμενικά Ταμεία που μεταφέρθηκαν στους Ο.Τ.Α. με το Νόμο 2880/2001.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αίσθημα ευθύνης καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.
Γι' αυτό συμμετέχει στο ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 στην Θεσσαλονίκη στις 2.00 το μεσημέρι στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Πραγματοποιεί 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Αττική την ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 από τις 11.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου και συμμετέχει στον ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 12.00 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.