Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 334

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να πραγματοποιήσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στο Σύνδεσμο και να προχωρήσει στο κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. των Άνω Λιοσίων την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006.

Με την κινητοποίηση αυτή, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την έντονη αντίδραση της στην εκχώρηση του εργοστασίου Αποτέφρωσης των Νοσοκομειακών Απορριμμάτων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. σε ιδιώτες. Κάτι που προωθείται με περίεργες μεθοδεύσεις, με στόχο να ευνοηθούν συγκεκριμένα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού το κόστος της αποτέφρωσης θα πολλαπλασιασθεί επιβαρύνοντας με εκατομμύρια ευρώ επιπλέον το έτος τα Δημόσια Νοσοκομεία και κατ' επέκταση τους ασφαλισμένους .

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την διοίκηση του Συνδέσμου , που προχωρά στην κατακύρωση της σύμβασης μη λαμβάνοντας υπόψη της το Δημόσιο συμφέρον και την καλεί να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για τη λειτουργία του εργοστασίου από τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.
Επισημαίνει δε, πως σε περίπτωση εκχώρησης του εργοστάσιου αποτέφρωσης ή και άλλων δραστηριοτήτων του Συνδέσμου σε ιδιώτες θα προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. των Άνω Λιοσίων.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.