Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 206

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πως, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη τέθηκε το θέμα επέκτασης του Κανονισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τοποθετήθηκε για πρώτη φορά, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Απριλίου του 2006, επί του κειμένου της προτάσεως της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Η κυβέρνηση αρνείται όμως την επέκταση του θεσμού των Β.Α.Ε. στο σύνολο των ειδικοτήτων που είναι και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Αποδέχεται, προς το παρόν, μόνο την ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα, τα νεκροταφεία και κάποιες ειδικότητες από τις οικοδομικές εργασίες, αφήνοντας όμως αδιευκρίνιστο τον τρόπο ένταξης των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση απορρίπτει επίσης την πρόταση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για την μη καταβολή αναδρομικά του επασφάλιστρου, πράγμα που είναι δυσβάσταχτο για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ζητά τη συγκεκριμένη και έγγραφη απάντηση της κυβέρνησης πάνω στο σύνολο των προτάσεων της, δηλώνοντας παράλληλα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτεί την χρησιμοποίηση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. και του αιτήματος της επέκτασης του Κανονισμού Β.Α.Ε. για τους προεκλογικούς της σχεδιασμούς.

Ζητά την ΑΜΕΣΗ ξεκαθάριση των προθέσεων της κυβέρνησης, την υιοθέτηση των προτάσεων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και την ψήφιση της σχετικής διάταξης μέχρι το τέλος του Απριλίου 2007.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγχρόνως προετοιμάζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.