Αθήνα, 13 Ιουλίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 847

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την αδράνεια της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων και δηλώνει πώς θα προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αυτά δεν ικανοποιηθούν έγκαιρα.

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στις 14 Απριλίου 2006 δεσμεύθηκε για την επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων , την αύξηση των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης και την έκδοση υπουργικής απόφασης για την χορήγηση των ατομικών μέσων προστασίας, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. έτους 2006 και την επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους των Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων.

 

Οι δεσμεύσεις αυτές οδήγησαν στην αναστολή των 10ήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ως κίνηση καλής θέλησης από πλευράς εργαζομένων . Τρεις μήνες μετά, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, στην κατεύθυνση υλοποίησης τους. Οι επιταγές που μοίρασε αποδεικνύονται λευκές. Την ίδια στιγμή, προωθούνται από την κυβέρνηση νέες ρυθμίσεις (ωράριο εργασίας) που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων .

 

Σε μία προσπάθεια να διευθετηθούν τα εκκρεμή θέματα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ζήτησε συνάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο έως τα τέλη Ιουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση, τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν εν' όψει των δημοτικών εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το ενδεχόμενο νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

 



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.