Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1287

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.O.E. – O.T.A.), καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να προχωρήσει άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην υλοποίηση της δέσμευσης που έχει αναλάβει για τη διευθέτηση, με νομοθετική ρύθμιση, του θέματος επέκτασης του Κανονισμού Bαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του I.K.A. και στους εργαζόμενους των O.T.A.

H Ομοσπονδία έχει αποστείλει στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Aθανάσιο Nάκο, κατόπιν της πρόσφατης συναντήσεως των δύο πλευρών, την ανάλυση της πρότασής της για τα B.A.E., με σκοπό την επεξεργασία της έως τα τέλη Νοεμβρίου 2006 και την άμεση προώθηση της νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος.

Προσπάθεια ένταξης του θέματος επέκτασης των B.A.E. και στους εργαζόμενους των O.T.A., στον γενικότερο διάλογο που διεξάγεται μεταξύ κυβέρνησης και A.Δ.E.Δ.Y., βρίσκει την Π.O.E. – O.T.A. αντίθετη και ερμηνεύεται ως επιχείρηση «να κερδηθεί χρόνος» για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα B.A.E.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, η αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι άμεση.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.