Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:1263

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει και νέα 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στην πολιτική της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων.
Στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Προς διευκόλυνση της συμμετοχής στων εργαζομένων – συμβασιούχων στο συλλαλητήριο, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. κάλεσε τους συλλόγους να προκηρύξουν και άλλες μορφές κινητοποίηση (24ωρη απεργία ,κ.λ.π.).

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο να σταματήσει να εμπαίζει τους συμβασιούχους και να παίζει με την ανάγκη εξασφάλισης της εργασίας τους.
Όφειλε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος να γνωρίζει πως οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού δεν έχουν νομική δυνατότητα να συστήνουν θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, παρά μόνο να προκηρύσσουν μόνιμες θέσεις πριν προχωρήσει σε δηλώσεις δήθεν καλής θέλησης “αν μου προτείνουν οι Δήμαρχοι θέσεις Αορίστου Χρόνου εγώ θα τις εγκρίνω”.
Θα έπρεπε επίσης ο κ. Υπουργός να γνωρίζει πως η πλήρωση των κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού γίνεται με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου και δεν απαιτείται “Υπουργική έγκριση”.

Τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη του, εντάσσονται σε ένα παιχνίδι υπονόμευσης του αγώνα των συμβασιούχων.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.