Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1193

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και να πραγματοποιήσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., μετά την αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. που έχουν καταταχθεί σε οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Κάλεσε δε τους συλλόγους – μέλη της, με την κάλυψη της, να προκηρύξουν και άλλες μορφές κινητοποίησης στους Δήμους όπου υπάρχουν εργαζόμενοι – συμβασιούχοι προκειμένου να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2006.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α αξιώνει ταυτόχρονα από την κυβέρνηση την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. με νομοθετική ρύθμιση, όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί για την μονιμοποίηση τους. Στην κατεύθυνση αυτή θα ζητήσει συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.