Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1070

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ
ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων για την επίλυση των θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων, καθώς και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, με την άμεση απομάκρυνση της τοξικής τέφρας,που αποθηκεύεται παράνομα στο πάρκινγκ του εργοστασίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή την κινητοποίηση αυτή επαναφέρει το αίτημα για την άμεση ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του εργοστασίου από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.), με την παράλληλη μεταφορά όλου του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στο εργοστάσιο, , γιατί η διαχείριση και καταστροφή των νοσοκομειακών αποβλήτων αποτελεί ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει την προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει των αγώνα των εργαζομένων, με την αγωγή που κατέθεσε και συζητείται αύριο για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.