Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2005

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τη δέσμευση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης δεν θα αποδεχθεί την πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με την οποία ουσιαστικά καταργούνται δικαιώματα των εργαζομένων, επανέλαβε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005.

Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύτηκε επίσης για άμεση επίλυση, με νομοθετική ρύθμιση, του προβλήματος που έχει ανακύψει με τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία , ενώ τόνισε πως καμία αναστολή δεν θα υπάρξει για τις διατάξεις που αφορούν στον προληπτικό έλεγχο των Ο.Τ.Α.

Στον Υπουργό Εσωτερικών τέθηκαν από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα οποία όμως, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επόμενη συνάντηση τους που ορίσθηκε για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005 , οπότε και θα έχουν ολοκληρωθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στο μεταξύ, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2005 και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι :
•  Πραγματικές αυξήσεις.
•  Νέο μισθολόγιο με 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό.
•  Επέκταση των Β.Α.Ε. στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
•  Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
•  Επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στο προσωπικό των αμιγών Δημοτικών Επιχειρήσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.