Αθήνα, 9 Απριλίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 426

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που με εντολή της συνέλαβαν δύο συναδέλφους απεργούς (προσωπικό ασφαλείας) στο Χ.Υ.Τ.Α. των Άνω Λιοσίων και υποχρέωσαν χωρίς καμία αρμοδιότητα και εντελώς παράνομα τους Αστυνομικούς να χειρίζονται τα μηχανήματα της χωματερής (μπουλντόζες) με αποτέλεσμα να τορπιλίζουν τον διάλογο και να οξύνουν την κατάσταση σε βάρος των εργαζομένων.

Η επέμβαση και κατάληψη χώρου, που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν αγνοία της, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ανεξαρτησία της, και καλούμε τα αρμόδια όργανα (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.) να την καταγγείλουν.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών σε συζήτηση, για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, που ο ίδιος το 2005 είχε δεσμευθεί ότι θα λυθούν, δίνοντας βαρύτητα κυρίως στη ένταξη των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Με έκπληξη σήμερα τον ακούσαμε να δηλώνει ότι προέβη στη λύση αιτημάτων μεταξύ των οποίων και της «αύξησης των εξόδων κηδείας».

Ζητάμε από τους δημότες την κατανόηση και τη συμπαράσταση τους αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βιώνουν καθημερινά άθλιες συνθήκες εργασίας και θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.