Αθήνα, 3 Απριλίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 393

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) θα πραγματοποιήσει 48ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2006 θα γίνει συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., αφού έλαβε υπόψη την κυβερνητική «επίθεση» σε βάρος των εργαζομένων που προωθείται, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις αυθαίρετες απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την άρση της μονιμότητας στις Δ.Ε.Κ.Ο. και την προώθηση αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, αλλά και ο εμπαιγμός που υφίστανται ο κλάδος από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αρνείται συστηματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Τα βασικότερα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι:

•  Η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων για το 2006, που θα καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, από απώλειες της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την καταβολή των αναδρομικών του πριμ παραγωγικότητας (Παιδικοί Σταθμοί κλπ.).

•  Η επέκταση του κανονισμού των Β.Α.Ε. του Ι.Κ.Α. στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

•  Η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, με την ταυτόχρονη μεταφορά του προσωπικού τους στους Δήμους. Η απαλοιφή όλων των ρυθμίσεων από το σχέδιο του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, που κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση, καθώς και τις διατάξεις που εισάγει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

•  Η μονιμοποίηση του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει επανειλημμένα η Ομοσπονδία, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, της μερικής απασχόλησης κλπ.

•  Η επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους των αμιγώς Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων που πλέον καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία.

Την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 στις 10.00 το πρωί θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.